фото ілюстративне
В Україні з 1 червня відновлюють роботу спортзали, фітнес-центри і басейни. Проте вони повинні будуть дотримуватися низки вимог.

Україна сьогодні, 1 червня, перейшла на черговий етап послаблення карантину.

Згідно з даними Міністерства охорони здоров'я, він стосується роботи спортзалів, системи вищої освіти та міжобласних пасажирських транспортних перевезень. Основними умовами залишаються масковий режим, температурний скринінг, соціальне дистанціювання і постійна дезінфекція приміщень.

Зокрема,всім співробітникам і відвідувачам спортзалів вимірюється температура тіла. Перебування в спортзалах дозволяється у групах до 10 осіб і в приміщеннях площею 10 кв. м на одну людину при індивідуальних заняттях та 5 кв. м у командних видах спорту. Всі співробітники залів повинні носити маски або респіратори;

Обов'язковими умовами є також наявність санітайзерів, прибирання приміщення раз на дві години і відразу після закінчення занять, регулярне провітрювання залів.

При цьому в Україні досі заборонена робота спа-зон, фітнес-барів і послуг масажу, дитячих кімнат у спортзалах (і заняття з дітьми віком до 12 років), а також використання багатофункціональних тренажерів кількома людьми.

Третій етап послаблення карантину передбачає також проведення сесій у навчальних закладах.

Крім того, поновлюються міжобласні пасажирські перевезення автомобільним і залізничним транспортом, будуть запущені 214 електричок приміських сполучень.

Під час посадки обов'язковим є температурний скринінг. У кожному вагоні має бути санітайзер, а провідники повинні проводити прибирання щогодини, повідомляє Прямий. Плацкартні вагони для перевезень не допускаються.

Читайте також: COVID-19 на Рівне нщині : найбільше додав Оржів та Вараш