прокуратура Рівненської області
На Рівненщині на вимаганні та отриманні неправомірної вигоди викрито головного державного ревізора-інспектора податкової служби області.

Слідчими ДБР 30 травня виявлено факт вимагання та одержання головним державним ревізором-інспектором одного з управлінь ГУ ДПС у Рівне нській області неправомірної вигоди, за вчинення дій з використанням службового становища.

Згідно даних досудового розслідування вказаний посадовець вимагав та одержав від суб’єкта господарювання неправомірну вигоду в розмірі 400 доларів США та 5400 грн за непроведення відносно нього перевірки у сфері обігу підакцизних товарів та невтручання у подальшу підприємницьку діяльність. Останнього було затримано правоохоронцями безпосередньо після одержання неправомірної вигоди на території Дубровицького району Рівне нської області.

За результатами проведення обшуку в автомобілі, яким керував посадовець, було виявлено та вилучено загалом грошові кошти в сумі 1870 доларів США та 1500 грн., у тому числі предмет неправомірної вигоди.

Крім того, правоохоронцями проведено у встановленому порядку обшук на робочому місці інспектора. Наразі у кримінальному провадженні проводяться невідкладні слідчі дії, особу затримано та вирішується питання щодо повідомлення про підозру у вчиненні відповідного кримінального правопорушення.

Читайте також: В Рівне нській області винесли майже 4000 постанов щодо сплати аліментів