Коротко про найголовніше.

  • В Україні за минулу добу зафіксовано 429 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 66 у дітей та 66 у медичних працівників. Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 106 осіб. Кількість пацієнтів, що одужали, перевищує кількість тих, хто захворів: за добу 495 осіб одужали, померли 10 осіб. ? За останню добу проведено 10 533 тестувань методом ПЛР. 
  • За добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано у Чернівецькій області (58), Львівській області (50) та в місті Києві (56). 
  • Заявки на участь у конкурсі на посаду голови Національної служби здоров’я України подали 28 осіб. Прийом заявок завершився 27 травня. МОЗ найближчим часом визначиться зі способом і місцем проведення співбесіди з кандидатами. Кандидатуру голови НСЗУ затверджує Кабмін за поданням МОЗ.
  • Люди пенсійного віку повинні перебувати на самоізоляції, крім категорій, визначених відповідною постановою Кабінету Міністрів. Більше 70% летальних випадків від COVID-19 в Україні припадає на хворих, які входили до груп ризику, зокрема й осіб старше 60 років. 
  • Визначено правила роботи в офісних приміщеннях під час карантину: обов'язковий температурний скринінг, соціальна дистанція (1,5 м), перебування 1 особи на площі не менше 10 кв. м, користування масками, антисептиками тощо. 
  • МОЗ розширило перелік медичних закладів, які отримають кошти за лікування пацієнтів з COVID-19, від 339 до 449. Це заклади, де у квітні проходили лікування хворі на коронавірусну інфекцію
  • Урядова антикризова програма передбачає низку заходів, які стосуються МОЗ: це розробка нормативних документів щодо протиепідемічних заходів, створення тримісячного запасу медичних виробів та лікарських засобів у лікарнях, налагодження виробництва ЗІЗ в Україні тощо.

Читайте також: Онлайн-брифінг Рівне нської ОДА (29.05.20)