На Рівненщині презентували оновлену концепцію «Рівненщина туристична». Розробником візуалу бренд-буку стала рівненська дизайнерка Олександра Корчевська.

Бренд створений на основі дослідження культурної спадщини, а в основі його покладений слоган: «Туристична Рівне нщина, яку Я зможу відкрити».

«Бренд Рівне нщини не був цілісним. Подорожуючи, люди запам’ятовували емоції, які були пов’язані лише з окремими місцями. Тому нашим завданням було створення правильного, зрозумілого та добре відтворюваного візуалу, для того щоб потім його можна було легко підтримувати технічно. Новий бренд об’єднав попередні концепції візуалу та підкреслив історію Рівне нської області. Впевнені він буде конкурувати з іншими містами, у тому числі європейськими», - розповіла під час презентації Олександра Корчевська.

Працюючи над брендом, дизайнер виділила спільні риси, які є в усіх творах мистецтва різних епох Рівне нщини.

Колір. М’яка насиченість фарб на історичних полотнах лягла в колористику бренду «Рівне нщина туристична». Кожен колір має свій відповідник у системі Pantone.

Шрифт. У розробці шрифтової частини враховано стилістику української літери. Розроблено напис капітеллю, створеного на базі стилів Георгія Нарбута, Роберта Лісовського, Якова Гніздовського, які розвивали ідентичність української літери. Цікавий ефект вийшов при поєднанні із вебшрифтом Montserrat.

 

Стилістика бренду побудована на символізмі. Щоб поєднати між собою райони Рівне нської області візуально використали їхні герби та елементи з них. Це, зокрема, Волинський хрест як символ нашого релігійного коріння. Корона з листя дуба та липи як символ краси природи Рівне нської області. Елемент з герба князів Острозьких – символ потужної історії Рівне нського краю. «Дерево життя» із гілками, що повторюють форму геральдичної лілії, символ коріння нашої області, із герба Гощанського району. Усе це разом поєднує течії та об’єкти на території Рівне нської області і створює свій візуальний стиль.

На основі форм і кольорів стародавніх хоругв та прапорів розроблений спеціальний патерн.

Таким чином, «Рівне нщина туристична» отримала свій власний фірмовий стиль. Розроблено більше 20 одиниць макетів туристичної продукції, які допомагатимуть людям краще пізнати наш край. Це брошура «Гід Рівне нщиною» https://bitly.su/WpV2 з переліком основних туристичних пам’яток та інформацією про них.

Також розроблена канцелярія – еко-блокноти, ручки, олівці. Із використанням символіки Рівне нщини розроблені макети пледів, паперові пакети «Рівне нщина туристична», сувенірні чашки та тарілки, парасолі, магніти, стікери? чохли та шільди на телефон, монети з пам’ятками, листівки, флешки. 

Читайте також:Амбулаторії Рівне нської області потребують додаткового фінансування