фото ілюстративне
Попри епідеміологічну ситуацію в Україні, заклади освіти Рівненщини мають перевести учнів до наступних класів, видати табелі та документи про освіту випускникам, провести підсумкове оцінювання та організовано завершити 2019/2020 навчальний рік.

На цьому наголосив в. о. начальника управління освіти і науки Рівне нської ОДА Олександр Набочук, який провів нараду в режимі онлайн із директорами закладів загальної середньої освіти.

Так, йшлося про те, що заклади освіти мають забезпечити права учнів на продовження здобуття освіти. Зокрема, в установленому порядку перевести їх до наступного класу, видати свідоцтва досягнень (табелі) та документи про освіту випускникам. Окрім цього, в закладах повинні провести підсумкове оцінювання та організовано завершити 2019/2020 навчальний рік в умовах карантину.

З метою запобігання поширення хвороби COVID-19, у навчальному році рекомендують не проводити масові заходи із залученням учасників освітнього процесу, у тому числі останні дзвоники та випускні вечори.

Учасникам наради розповіли про моніторинг стану безпеки дітей у сім’ях, які перебувають у складних життєвих обставинах, оплату праці та особливості трудових відносин у закладах загальної середньої освіти.

Під час онлайн наради керівники закладів розглянули питання стану пожежної та техногенної безпеки, закупівлі електроенергії та природного газу, а також організації роботи інклюзивно-ресурсних центрів.

Читайте також: Ситуація у Здолбунівському інтернаті стабілізується