фото ілюстративне
В ОДА зустрілися із керівниками інтернатів соціальної сфери для вирішення фінансування закладів, забезпечення їх засобами індивідуального захисту. Обговорили ситуацію щодо закупівлі твердого палива та формування штатних розписів.

Так, за словами керівників інтернатів – на сьогодні є додаткова потреба в масках та дизрозчинах. Захисні костюми у більшості не використовуються, окрім Здолбунівського будинку-інтернаті для громадян похилого віку та інвалідів, де зафіксовано спалах COVID-19. 

Особливу увагу в ОДА звернули на угоди щодо придбання твердого палива для інтернатів. У більшості випадків такі угоди заключені із цінами удвічі вищими від ринкових. Водночас обласна адміністрація неодноразово зверталася до керівників закладів щодо необхідності перезаключення таких угод, проте більшість з них не відреагувала.

Віднині ОДА змінює формат роботи у напрямку діяльності соціальних закладів. Зокрема, щомісяця департамент житлово-комунального господарства та енергоефективності інформуватиме інтернати про цінову політику на енергоносії.

Читайте також: На Рівне нщині відновлено весняний призов