У період карантину небайдужі рівняни активно допомагають літнім людям та малозабезпеченим. Роздають продуктові набори з необхідними харчами, маски та антисептики. А ще підвозять медиків до роботи. Наші журналісти разом з благодійниками навідалися до 26-річної жінки, яка виховує 5-ро дітей та бабусі у якої сім'я через карантин залишилася без роботи. Більше дивіться у наступному сюжеті циклу "Підтримай своїх".

У період карантину потрібно спрямувати всі сили на допомозі ближньому, - у цьому переконаний пастор церкви "Христос є відповідь" Тарас Сень.

"Чимало масок ми роздали своїм знайомим, людям церковним. Також в наметі, який стоїть в центрі міста. Люди хто хотів - підходили і ми давали їм маски, тому що ситуація така - карантин," - розповідає пастор.

Спершу, на початку карантину, волонтери допомагали медикам дістатися до роботи.

"Ми підвозили медиків нашої обласної лікарні у напрямку сіл Радиславка, Великий Житин, Котів у цьому напрямку адже там була проблема - у зв'язку з карантином громадський транспорт припинив свій рух і люди, які працюють в обласній лікарні не мали змоги добратися на роботу та після роботи. Було таке, що деякі медики говорили про те, що збиралися йти пішки - це 15-20 кілометрів просто додому, щоб попасти на роботу. Дехто залишався навіть на дві-три зміни, щоб дочекатись наступної," - каже волонтер Віктор ХРИСТЮК

Нині, розвозять продуктові набори малозабезпеченим сім'ям або ж старшим людям.

Консерви, олія, крупи та інші необхідні продукти. Вартість продуктового набору 200-300 гривень.

"Також ми допомагаємо деяким людям масками, тобто поширюємо, забезпечуємо масками, також такі проводимо бесіди душеопікунськими, духовно-просвітницькі, ну щоби підбадьорити. Ми роздаємо літературу, яка може якось людину підбадьорити і надихнути на надію на те, що це тимчасові заходи і ми все ж таки наша країна має сили і потенціал вийти з цієї ситуації," - каже Олександр ПРОКОПОВИЧ, волонтер.

Соціальний пакет з необхідними продуктами харчування волонтери вже не вперше привозять для 26-річної Людмили. Жінка самостійно виховує 2-х власних дітей. Окрім того доглядає 3-х своїх малолітніх братів та сестер.

Волонтери розвозять пакунки і в Рівне нський район. До прикладу у Городок. Там їх радо зустрічає пані Ганна.

Християни церкви "Христос є відповідь" продовжують допомагати людям у період карантину не тільки роздаючи продукти харчування.

Зв'язатися з волонтерами можна у мережі Facebook, або ж за номером телефону -Віктор Христюк - 0680170511. Благодійники радо зустрінуть тих, хто готовий допомагати іншим, а також почути тих, кому потрібна допомога.

А ми продовжуватимемо ініціативу "Підтримай своїх" у наступних сюжетах. Волонтерите, тоді звертайтесь до нас за номером гарячої лінії 096 11 40 011. 

“Проект здійснено в рамках проекту за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США. / Supported by the Media Development Fund of the U.S. Embassy in Ukraine. The views of the authors do not necessarily reflect the official position of the U.S. Government.”