фото ілюстративне
Керівник Європейського центру з профілактики та контролю захворювань Андреа Аммон закликала ЄС готуватись до другої хвилі COVID-19, яка буде неминучою.

За її словами, до 90% населення залишається сприйнятливим до коронавірусу, повідомляє ua.news.

«Якщо подивитися на характеристики вірусу, подивитися на те, що зараз відбувається в різних країнах з точки зору імунітету населення – а показники не такі вже й вражаючі, від 2% до 14%, що залишає від 85% до 90% населення вразливим… Вірус навколо нас і поширюється набагато більше, ніж в січні і лютому. Я не хочу малювати картину кінця світу, але я думаю, що ми повинні бути реалістичними. Що зараз не час повністю розслаблятися», – сказала експерт виданню The Guardian.

Єврокомісія уже розпочала підготовку до другої хвилі пандемії COVID-19, яка може прийти навіть якщо перша буде подолана. Тому країни ЄС мають зміцнювати системи медичного спостереження і контролю. Раніше НАТО почав підготовку до другої хвилі пандемії.

В Україні також стартувала підготовка системи охорони здоров’я до прийняття хворих другої і наступних хвиль пандемії коронавірусу.

Читайте також: На Рівне нщині COVID-19 подолали 40% людей