Представники ОДА проінспектували обласний дитячий багатопрофільний санаторій «Козинський» на Радивилівщині.

Вони вивчили можливість матеріально-технічної бази для подальшого збереження закладу.

Нагадаємо, з 1 квітня змінилася система фінансування закладів охорони здоров’я. Раніше гроші в область надходили через субвенцію у розрахунку на одного жителя. Відтепер оплачується послуга, яку надає заклад, заключивши угоду з Національною службою здоров’я України.

«Нажаль, не передбачено фінансування санаторних закладів через НСЗУ, а коштами з обласного бюджету ми не зможемо його утримувати, тому заклад потрібно реорганізовувати», - зазначив Олег Вівсянник.

Одним із рішень посадовці планують винести на сесію обласної ради питання приєднання санаторію до Рівне нського обласного спеціалізованого будинку дитини шляхом реорганізації. Також працюють над залученням надходжень з інших бюджетів.

«Вивчаємо можливості та ресурси санаторію, щоб можна було його використовувати для реабілітації дітей. Наприклад, з розладами психічного здоров’я. Можливо, розробимо програму для закладу за рахунок фінансування з місцевих бюджетів. Разом з тим, надходження можуть бути небюджетні – з фондів, громадських організацій. Також путівки зможуть купувати батьки за власні кошти», - розповів під час зустрічі із колективом Сергій Подолін.

Наразі, у зв’язку з карантином, у закладі перебуває одна дитина.

Читайте також: На Рівне нщині - спалах COVID-19 у будинку-інтернаті