20 травня у Рівненській ОДА відбувся традиційний онлайн брифінг. Заступник голови ОДА Ігор Тимошенко та головний санітарний лікар області Роман Сафонов відповіли на запитання, які наразі хвилюють жителів області.

Модерувала захід прессекретар голови ОДА Зоряна Жильчук.

Основні меседжі брифінгу:

  • Кабмін дозволив відкриття дитсадків з 25 травня, але за умови стабільної епідситуації в регіоні. В будь-якому разі відкриття буде відбуватись відповідно до усіх рекомендацій МОЗ, що передбачають серйозні карантинні обмеження – температурний скринінг, санітарна обробка приміщень тощо. На засіданні обласної ТЕБ та НС прийматимуть обмеження щодо місць зі спалахами інфекції.
  • Причини щодо недопущення роботи готелів на Рівне нщині відсутні. Постановою головного санітарного лікаря України чітко виписані рекомендації, за умови дотримання яких можлива робота готелів. Це, зокрема, температурний скрінінг персоналу, масковий режим, обмеження кількості людей у вестибюлях, заборона роботи в готелях спасалонів і фітнес центрів, харчування – за замовленням або на відкритих майданчиках, посилений дезинфікаційний режим та ін.
  • У працівників підприємства «ОДЕК» були зафіксовані випадки Covid-19. Наразі ситуація стабільна і підприємство продовжує працювати.
  • Тараканівський форт і земельна ділянка є власністю Міністерства оборони України. ОДА звернулася до МОУ і отримала позитивний висновок щодо передачі цього майна в обласну комунальну власність, разом із частиною земельної ділянки розміром 5,4 га. Переоформлення земельної ділянки з державної власності МОУ в обласну комунальну власність, відбувається виключно за поданнями Міністерства, у тому числі щодо поділу земельної ділянки і виділення її в обласну комунальну власність.
  • Ситуація із захворюванням на Covid-19 у Рівне нській області суттєво не відрізняється від ситуації у західному регіоні вцілому.
  • Сьогодні Уряд схвалив рішення, що в регіонах, де епідеміологічна ситуація йде на спад, з 22 травня послаблюється карантин та може поступово відновлюватися транспорт. Вже з цієї п’ятниці – регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом у міському, приміському, внутрішньообласному та міжнародному сполученні. Але за обов’язкового дотримання всіх необхідних заходів безпеки: масочного режиму, температурного скринінгу, постійної дезінфекції тощо. 

Трансляцію можна подивитись тут:Онлайн-брифінг Рівне нської ОДА (20.05.20)