фото ілюстративне
На сайті міської ради міста з'явилася нова петиція, автором якої є рівнянин Сеген Сергій.

Такі майданчики необхідні для того, аби дозволити людям із собаками грати своїх домашніх тварин разом із опікунами на професійно виготовлених приміщеннях та забезпечити місце, де собаки зможуть контролювати посилення рухової та розумової координації.

Надання такого місця доступним для власників собак підвищить громадську безпеку, усунувши випадки незаконного звільнення собак на вулицях та територіях, не пристосованих до цього, - йдеться у петиції. 

На думку рівнянина, собаки, які не здатні бігати, можуть стати агресивними і набридливими, що, як наслідок, часто призводить до відмови від непокірних домашніх тварин.

То що ви можете зробити, щоб ваша собака бігала відповідно до її природи? Єдине рішення - огороджений корпус з майданчиком для собак, розташованим у міському просторі. У цьому місці кожен чотирилапий власник зможе дозволити йому вільно гуляти та грати з іншими собаками, що забезпечить йому потрібну кількість руху протягом дня. Навколишні вулиці та площі стануть місцем для прогулянок людей без прийому собак, матерів та батьків з маленькими дітьми чи не, а тротуари та газони будуть набагато чистішими, - пише автор.

Чоловік пропонує виготовити огороджений майданчик, обладнаний ігровими елементами для собак, такими як: стрибки з перешкодами, обручі, противаги, прямі пандуси, зламані пандуси, мости, поручні для стрибків, тунелі, тарілки, платформи, стовпи для слаломів, лабіринти для великих і маленьких собак . Необхідними елементами, які повинні бути обладнані майданчиком для собак, є собачий туалет, кошики для собачих послідів, урни для сміття, лавки, вішалки для повідців та мордочок, правила. У зонах, що супроводжують майданчик для собак, які використовуються як навісні майданчики, огорожа і впорядковують ділянку. 

Підтримати петицію голос можна на сайті міської ради до 2 липня.

Читайте також: рівнянин просить відновити гарячу воду