СБУ
СБУ затримала організатора та учасників угруповання, які викрадали і катували людей у так званих «центрах реабілітації».

СБУ блокувала діяльність організованої злочинної групи, яка під прикриттям лікування різних форм залежності викрадала і незаконно позбавляла волі громадян. Під час спецоперації співробітники СБУ звільнили 145 в’язнів з так званих «центрів реабілітації» у Рівне нській і Тернопільській областях.

За даними слідства, до складу угруповання входило 24 мешканця з різних регіонів країни, серед яких раніше засуджені за вчинення тяжких злочинів. Упродовж 2019-2020 років фігуранти приймали «замовлення» на примусове лікування від родичів громадян, які страждають від наркотичної, алкогольної або іншої залежності, - повідомляє прес-служба СБУ в Рівне нській області.


Своїх «пацієнтів» зловмисники викрадали і звозили до спеціальних приміщень, облаштованих у 6 орендованих будинках з порушенням встановлених санітарних норм. Учасники групи забороняли потерпілим вільно пересуватися і примушували їх працювати на різних об’єктах будівництва. До «порушників режиму» зловмисники застосовували фізичне насильство і катування.

Спецоперація проводилась спільно з Національною поліцією під процесуальним керівництвом прокуратури Рівне нської області.

Читайте також: В Рівному рятувальники ліквідували пожежу у багатоквартирному житловому будинку