Нові подробиці та шокуючі деталі.

Володимир Ліходієвський, реаніматолог інфекційного відділення київської лікарні, поділився своїми переживаннями з приводу коронавірусу:

"Ти робиш все можливе й неможливе, а воно не працює, це дуже важко сприймати и приймати. Так, ми отримали матеріальну допомогу, але ти приходиш зараз на роботу, і я не радий цим грошам. Хочеться, щоб це вже скінчилось. Особисто мене вразили смерті молодих пацієнтів. Є затверджені протоколи, начебто, намагаєшся робити все за протоколами. Але щось погано виходить. Це психологічно дуже важко. Ніякої золотої пігулки не існує й ефективного антивірусного лікування, його немає".

Його зарубіжні колеги також дуже вражені перебігом COVID-19. Американські реаніматологи заявили, що апарати штучної вентиляції легень можуть бути причиною смерті від коронавірусу.

"Ви з кожним помпуванням порції кисню дедалі більше й більше тиснете на ослаблене серце, тож, воно може зупинитися", - розповів патологоанатом Джуді Мелінек.

Ще один американський лікар Євген Пінеліс за два місяці активної боротьби з коронавірусом у Нью-Йорку помітив, якщо хтось з членів родини важко переносить коронавірусну інфекцію, ймовірність драматичного перебігу для інших родичів суттєво збільшується.

А в Південній Америці почали виготовляти одноразові реанімаційні ліжка, які, за потреби, трансформуються у труну, мінімізуючи ризик зараження оточуючих.

Джерело: @virus_stories в телеграмі

Читайте також: чи впливає літня спека на поширення COVID-19?