Напевно, всі знають, що цукор є одним з найбільш шкідливих речовин. Але багато наполегливо продовжують налягати на цукерки, торти та інші смачні, але аж ніяк не корисні ласощі. Як тільки рівень цукру в крові стає надто високим, це може викликати діабет і інші серйозні проблеми зі здоров'ям: серцево-судинні захворювання, порушення роботи нирок і навіть інсульт.

7 вірних ознак того, що людина їсть занадто багато цукру

Постійне почуття голоду

Якщо ти їси багато продуктів, що містять велику кількість цукру, рівень глюкози в крові сильно підвищується. Це призводить до того, що вона не проникає в клітини. В результаті організм не отримує необхідної енергії і просить їсти. А це може призвести не тільки до діабету, але і до ожиріння.

Постійна втома

При високому рівні цукру в крові організм втрачає здатність переробляти глюкозу. Тому людина відчуває себе не тільки голодним, але і втомленим.

Часте сечовипускання

Нирки не можуть нормально переробляти рідину, якщо рівень цукру в крові високий. Це і призводить до частого сечовипускання.

Інфекційні захворювання

Високий рівень цукру створює сприятливе середовище для розмноження дріжджів і бактерій. Інфекції сечових шляхів можуть виникати як у чоловіків, так і у жінок. Але саме у жінок вони частіше зустрічаються, якщо рівень цукру високий.

Сухість в роті

Сильне відчуття спраги і сухість у роті - вірні ознаки того, що ти вживаєш занадто багато цукру, адже це призводить до зневоднення. Звичайно ж, треба відновити водний баланс, але вибирай для цього напої без вмісту цукру. В ідеалі - воду без газу. Звичайно, цей пункт не відноситься до спекотного літа, коли організм потребує багато пиття.

Сухість шкіри

Сухість і свербіж шкіри - також ознаки надмірного вживання цукру. Якщо ви помітили подібні сигнали, кращездати аналізи на рівень цукру.

Проблеми з концентрацією

Підвищений рівень цукру перешкоджає проникненню глюкози, в тому числі, і в клітини головного мозку. Тому людина насилу приймає швидкі рішення і взагалі довго думає.