Фото ілюстративне
Колишня керівниця Міністерства охорони здоров'я Уляна Супрун радить влаштовувати прогулянки на свіжому повітрі у сімейному колі, мити руки і правильно носити маску.

Зокрема, вона зазначила, що регулярні прогулянки лише підуть на користь фізичному і психічному здоров’ю всієї родини. Заплануйте на ці вихідні сімейний відпочинок на свіжому повітрі, хоча б на пару годин, але пам'ятайте про правила, які убезпечать вас.

- Будьте уважні до всього, чого торкаєтеся, по дорозі на вулицю та додому. Якщо ви живете у приватному будинку зі своїм подвір’ям, вам буде простіше. Якщо ж ви мешкаєте у багатоквартирному будинку, будьте обережними, коли торкаєтеся кнопок у ліфті (на них можна натиснути ліктем чи кінчиком ключів) та дверних ручок. Попросіть дітей не чіпати ці предмети. Можна пограти у гру: уявіть, що всі поверхні, навіть стіни, гарячі, - каже Супрун.

Також наголошує на важливості миття рук та їх дезінфекції: не забувайте використовувати антисептик за 1 раз мінімум 3 мл засобу та обробляти руки не менше 30 секунд.

- Не вдягайте маску на дитину до 2 років! Американська академія педіатрії забороняє маленьким дітям носити маски, бо це небезпечно, - звертається екс-міністерка.

Якщо самі вдягаєте маску — робіть це правильно. Не потрібно спускати її нижче носа, бо це нівелює весь позитивний ефект. Одягати та знімати маску необхідно лише чистими руками. І ще одне — маска не дає індульгенцію, щоби чіпати обличчя, коли заманеться чи не мити руки.

Читайте також: Де в Україні найбільше штрафували за недотримання карантину?