прокуратура Рівненської області
Викрито працівника поліції під час отримання хабара за сприяння в незаконному видобутку бурштину на Рівненщині.

Сьогодні було викрито на вимаганні та отриманні неправомірної вигоди інспектора сектору реагування патрульної поліції одного з відділень поліції в області.

Встановлено, що використовуючи своє службове становище, посадова особа, працівник поліції організував схему системного вимагання і отримання грошей від жителів Рівне нської області за непритягнення їх до кримінально відповідальності за видобуток бурштину–сирцю на підконтрольній йому території обслуговування, неперешкоджання та неповідомлення правоохоронні органи про факти здійсненні такої протиправної діяльності, повідомляє прокуратура Рівне нської області.


При цьому, розмір хабара визначався від обладнання, яким здійснювався видобуток каміння бурштину, з розрахунку 200 доларів США за ніч роботи однієї мотопомпи «старателів».

Правоохоронцями задокументовано факт отримання фігурантом у громадянина неправомірної вигоди в розмірі понад 12 тис. грн. за нереагування на таку незаконну діяльність. Крім того, проведено 12 обшуків за місцем роботи правоохоронця та в помешканнях місцевих жителів населених пунктів, північних районів області ймовірно причетних до незаконної діяльності, пов’язаної із видобуванням в значних обсягах бурштину, заначає прокуратура Рівне нської області.


За результатами проведених обшуків виявлено та вилучено понад 150 кг каміння бурштину загальною вартістю 2,2 млн. грн., грошові кошти в сумі 6 820 доларів США та знаряддя для обробітку бурштину.

Читайте також: Жахлива ДТП біля аеропорту