У Рівному волонтери цілими родинами виготовляють засоби захисту для медиків. Екрани для обличчя передали вже майже у всі медзаклади області. Люди не жаліють свого часу, а карантин використали з користю. Не нудьгують і не панікують. У кілька рук водночас виготовляють засоби захисту. Як це відбувається, дивіться у наступному сюжеті циклу " Підтримай своїх".

У родині Юзвюків кипить робота. Члени сім'ї поетапно створюють захисні екрани для медиків. Кожен виконує свою функцію. Робота налагоджена, адже працюють вже не перший тиждень. Навчились рівно різати, підганяти розмір під розмір і підбирати найкращі матеріали для створення екранів.

Після приклеювання поролону, бабуся з внучкою зшивають резинки на захисних екранах.

У будинку проживає три покоління родини. Бабуся, дочка із зятем і двоє внуків. Зізнаються, дуже дружні. Не буває такого, що хтось робить, інші ні.

Допомагати іншим - членам родини невперше. Вже багато років Ольга є волонтером і піклується про військових на сході Україні.

Не екранами єдиними. На Великдень у родині Юзвюків пекли паски для медиків. Кажуть, смакували усі, не лише працівники лікарні, а й пацієнти.

Тетяна Панасюк у своїй квартирі теж займається виготовленням захисних екранів для медиків. Переобладнала у робочу майстерню - кімнату. Інколи допомагає чоловік. У більшості сама.


"Дивились відео як роблять лікарі, у Китаї, у Італії. Якщо хтось думає, що у них все супер - пупер то дуже помиляється. Їм забезпечення також не вистачало. Вони щось робили теж самі. Віка знайшла таке відео, оптимальне, яке нам сподобалось, з цим паралоном," - розповідає Тетяна Панасюк

За роботою час від часу спостерігає домашній улюбленець. Не заважає, але уваги до себе вимагає.

Скільки захисних екранів виготовила для медиків, Тетяна Панасюк не підраховувала. З Ольгою Юзвюк та Іриною Давидчук загалом зробили їх більше 6 500 тисяч. Частину з них сьогодні передають рівненському обласному фтизіопульмонологічному медичному центру. Захисні екрани привозять сюди вже не вперше. Медики кажуть, допомога волонтерів зараз надзвичайно важлива.

 

"Є у нас засоби захисту, але якщо ми будемо їх використовувати то це двотижневий, місячний запас. Потрібні деззасоби, антисептики обов'язково. На сьогоднішній день левову частину ми отримали від благодійних організацій. За що щиро вдячні і сподіваємось на співпрацю у перспективі," - каже  Федір Аврука, директор КП "РІВНЕНСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ФТИЗІОПУЛЬМОНОЛОГІЧНИЙ МЕДИЧНИЙ ЦЕНТР"

Захисні екрани, волонтери передали майже у всі медзаклади області. Лікарні та амбулаторії. Не забули і про військових.

Волонтери зупинятись не збираються. Постійно у пошуках ідей, як ще допомогти медикам.

А ми продовжуватимемо ініціативу "Підтримай своїх" у наступних сюжетах. Волонтерите, тоді звертайтесь до нас за номером гарячої лінії - 096 11 40 011 

“Проект здійснено в рамках проекту за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США. / Supported by the Media Development Fund of the U.S. Embassy in Ukraine. The views of the authors do not necessarily reflect the official position of the U.S. Government.”