Міський голова Віталій Кличко закликав уряд відкрити метро у Києві з 25 травня. Раніше прем'єр Денис Шмигаль казав, що метро зможе відновити роботу трохи раніше середини літа.

«Я звертаюсь до уряду – після 22 травня, а точніше – з 25 травня [22 – це п’ятниця, а потім два вихідних], дозволити відновити роботу метро в столиці. Звісно, ми будемо зважати на ситуацію із розповсюдженням вірусу і сподіваємося, що вона не погіршиться», – сказав Кличко.

Додав, що КМДА не хотіла закривати метро і тримала його роботу до останнього – поки уряд не вирішив закрити метро у всіх містах.

«Але сьогодні, коли все більше людей повертаються до роботи, в місті відбувається колапс. І ми будемо наполягати на відновленні роботи метро. Щодо ідеї спецперепусток для проїзду в метрополітені – вона абсолютно утопічна. Ми створимо страшенні натовпи і буде ще гірше. Тому, метро має відкритися для роботи у звичному режимі. Це дозволить перерозподілити потік пасажирів і нормалізувати роботу всього громадського транспорту столиці», – додав мер.

Звернувся і до мешканців Києва: закликав дотримуватись дистанції, одягати маску та рукавички. А також користуватись метро поки що тільки для поїздок на роботу.

Читайте також:Освіта в умовах карантину: відповіді на усе, що ви хотіли запитати