Їм не шкода свого часу та сили. Прихожани, вчителі та батьки учнів Недільної школи Свято-Покровського собору виготовляють захисні костюми та нарукавники для працівників медичної сфери. Спочатку шили вдома, а тепер в класі Недільної школи: дотримуються дистанції, дезінфікують робочі місця, а також користуються засобами індивідуального захисту. За період карантину вони вже передали півтисячі фартухів та майже півтори тисячі нарукавників. На цьому не зупиняються. Про тих, хто дбає про медиків у період пандемії COVID-19 , дивіться у наступному тематичному сюжеті "Підтримай своїх"

 Приміщення Недільної школи Свято-Покровського Собору перетворилося на майстерню. Тут з благословення архієпископа Рівне нського і Острозького Іларіона, шиють захисні костюми для медиків Рівне нщини.

"У нас дуже багато батьків діток Недільної школи, які самі є медпрацівниками і в такий час хотілося б чимось допомогти. Ми коли зверталися, то питали "Можливо треба бахіли, маски?". Вони сказали, що зараз є велика потреба у захисних костюмах. Саме їх потрібні були нарукавники і фартухи" - каже Мирослава ХОМІЦЬКА, завідувачка Недільної школи Свято-Покровського собору.

Пошити їх погодилися вчителі, батьки учнів та випускники Недільної школи. Серед них фахівці швейного мистецтва, тому роботу виконують якісно та швидко. Кожен закріплений за певним етапом.

Збираються волонтери у Недільній школі після основної роботи.

"Вибираємо час, який зручний для всіх і кожен, знаєте, намагається допомогти...і присвятити себе такій справі", - каже пані Мирослава.

Долучаються і прихожани.

"Шили якийсь час вдома, тому що дотримуємось карантину. Сім'я, яка хоче допомогти, зрозуміло, що всі ми сюди не можемо прийти, щоб не було скупчення людей, то звичайно вдома, коли я шию, є багато операцій: наприклад розрізувати деталі, нарізувати резинки, це так само економиться багато часу і коли допомагають діти, навіть свекруха, то це дуже добре", - каже Ольга ЧЕХОМСЬКА, волонтерка.

Волонтери дотримуються дистанції, носять маски, рукавички, а ще обробляють робоче місце антисептиком.

650 метрів тканини для пошиття нарукавників надала фабрика нетканних матеріалів, плівку - ще один український виробник. Проте нині бракує резинок.

За період карантину волонтери у майстерні Недільної школи Свято-Покровського Собору виготовили 500 цільнокройних фартухів та пошили 1400 нарукавників. Їх передали медикам Рівне нщини.

"Така зараз ситуація в країні, що медикам мають допомагати всі. Ми маємо акумулювати всі свої сили в країні і кинути на допомогу медикам", - розповідає волонтерка Наталія.

Волонтері раді будь-якій допомозі: матеріали та чи додаткові робочі руки - ніколи не зайві. А тим паче, під час пандемії коронавірусу у Світі потрібно дбати про тих, хто рятує наше життя від небезпечної недуги.

А ми продовжуватимемо ініціативу "Підтримай своїх" у наступних сюжетах.. Тому якщо Ви або хтось із ваших знайомих близьких чи друзів займається волонтерством у період карантину повідомте нам на номер гарячої лінії 096 11 40 011.

“Проект здійснено в рамках проекту за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США. / Supported by the Media Development Fund of the U.S. Embassy in Ukraine. The views of the authors do not necessarily reflect the official position of the U.S. Government.”