Ми підготували для Вас основні тези з брифінгу.

  •  В Україні за минулу добу зафіксовано 416 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 27 у дітей та 62 у медичних працівників. Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 132 особи. Одужали за добу 228 осіб, померли 17 осіб.
  • За останню добу проведено 5157 тестувань методом ПЛР.
  • За добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано в місті Києві (66), Чернівецькій (56), Рівне нській (52) та Львівській (45) областях.
  • Очільник МОЗ провів виїзний брифінг у місті Полтава, куди прибув з робочим візитом для відвідування Обласної клінічної лікарні, станції Екстреної медицини та медицини катастроф, а також Хорольської центральної районної лікарні.
  • Голова міністерства підкреслив, що торік з 1 квітня Полтавська область працювала у пілотному проекті, в якому було запроваджено принцип сплати державою медичної послуги (за конкретний пролікований випадок). Цей проект був розроблений для комфортного переходу реформування медицини другої та третьої ланки і відрізняється від реформи, запровадженої з 1 квітня 2020 року по всій країні. Тому очільник МОЗ поспілкується з лікарями Полтавщини, які працювали в цьому проекті, щоб вони поділилися своїм досвідом для запровадження якісних змін по всій Україні.
  • Полтавська область є єдиною областю, яка сплатила у повному обсязі підвищені на 300% заробітні плати за березень 2020 року працівникам закладів охорони здоров’я, що працювали з хворими на COVID-19 (близько 21 тисячі гривень кожному медпрацівнику). 

Читайте також:Як потоки повітря поширюються під час кашлю і чхання