Поки люди залишаються вдома, вони працюють заради нас. Медики - це ті люди, які борються за життя пацієнтів, рятуючи від небезпечного віруса. Допомогти їм хоча б найнеобхідним - намагаються волонтери. На Рівненщині таких небайдужих - десятки. Хтось дарує засоби індивідуального захисту, а хтось забезпечує доїздом до роботи. Про благодійний фонд, який надає велосипеди і не тільки нашим медикам, познайомимо вас у наступному тематичному сюжеті "Підтримай своїх".

"Думала, що це розвод", - так відреагувала 69-річна дільнична медсестра Зоя Максимчук, коли їй повідомили, що волонтери подарують велосипед. Ледь не щодня жінці доводиться долати десятки кілометрів пішки, щоб дістатися до пацієнтів.

А вже сьогодні жінка оглядає свій двоколісний, який подарували волонтери благодійного фонду "Юрій Трачук та партнери".

Це не перший велосипед, які дарують донори Благодійного фонду "Юрій Трачук та партнери" медикам. За період карантину 24 двоколісних допомагають лікарям дістатися на роботу.

До доброї справи долучилися й місцеві підприємці, які за власний кошт купували двоколісні для медиків.

Три велосипеда, закуплені Олександром Залевським вже знайшли своїх власників. Одна з яких медик Рівне нської центральної міської лікарні Катерина Трофимчук.

Окрім того за кошти благодійного фонду "Юрій Трачук та партнери" волонтери надали засоби захисту, а саме маски, рукавиці та інші медичні засоби, хоспісам, лікарням, амбулаторіям Рівне нського, Гощанського, Корецького, Рокитнівського районів та Вараша ще минулого року. Тож на час пандемії медики були частково забезпечені засобами індивідуального захисту та гігієни. Також під час карантину волонтери продовжили дарувати необхідний захист медикам.

Аби потішити та подякувати медикам волонтери благодійного фонду влаштували флешмоб "медикамЖиветьсяСолодко". У час карантину працівникам Рівне нської залізничної лікарні та Гощанській центральній районній лікарні передали солодощі. Не забули і про вихованців інклюзивного центру міста Вараш. Разом 100 кг печива та 100 кг тортів.

А ми продовжуватимемо ініціативу "Підтримай своїх" у наступних сюжетах.. Тому якщо Ви або хтось із ваших знайомих близьких чи друзів займається волонтерством у період карантину повідомте нам на номер гарячої лінії 096 11 40 011. 

“Проект здійснено в рамках проекту за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США. / Supported by the Media Development Fund of the U.S. Embassy in Ukraine. The views of the authors do not necessarily reflect the official position of the U.S. Government.”