Вони рятують життя іншим, ризикуючи власним. У період пандемії коронавірусу в Україні на медиків покладена неабияка відповідальність - берегти нас. Однак, вони стикнулися з труднощами. А саме - як дістатися до роботи? Громадський транспорт у Рівному частково обмежений, у інших районах області, його взагалі немає. Відтак, небайдужі волонтери створили соціальний флешмоб "Підвези медика". Про тих, хто допомагає працівникам лікарень у період карантину, дивіться у першому тематичному сюжеті "Підтримай своїх".

Стояла на зупинці хвилин 30-40... Так діставалася до роботи Софія на початку карантину. А коли громадський транспорт почав курсувати лише в окремі години, то тоді доводилося пішки йти на роботу, а це до години часу. Тепер медика Софію до роботи або ж назад підвозять волонтери.

Телеграм канал "Підвези медика" об'єднав більше тисячі жителів Рівне нщини. Тут медики і водії, які готові підвезти тих, в чиїх руках наше життя.

У телеграм каналі "Підвези медика" кожен небайдужий водій зазначає, в якому напрямку курсує і куди може підвезти. Або ж пишуть самі медики. Чимало лікарів та медсестр живуть поза межами Рівного. Відтак дістатися до медичного закладу їм значно складніше, аніж місцевим.

Читайте також: Громадський транспорт в Україні запрацює після 22 травня

Водії дбають про безпеку, як і свою, так і пасажирів. В машинах антисептики, а самі ж в рукавичках та масці. А коли кількість хворих медиків на Рівне нщині почала стрімко збільшуватись - волонтери не злякалися і не залишили медиків без допомоги.

Тетяна Чорнобай лікує пацієнтів в інфекційному відділенні у Рівне нській центральній міській лікарні. Працює щодня. Запізнитися хоча б на 5 хвилин на роботу не може. Оскільки кожна хвилина на вагу золота.

Кількість волонтерів, які хочуть допомагати медикам підзвозячи їх до роботи і назад - збільшується. Їм не шкода грошей на пальне, оскільки вони роблять добру справу.

Соціальні ініціатива "Підвези медика" на Рівне нщині набирає обертів. Люди об'єдналися заради спільної мети - допомогти тим, хто рятує наші життя у такий складний період - час пандемії коронавірусу. А ми продовжуватимемо ініціативу "Підтримай своїх" у наступних сюжетах.. Тому якщо Ви або хтось із ваших знайомих близьких чи друзів займається волонтерством у період карантину повідомте нам на номер гарячої лінії 096 11 40 011. 

“Проект здійснено в рамках проекту за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США. / Supported by the Media Development Fund of the U.S. Embassy in Ukraine. The views of the authors do not necessarily reflect the official position of the U.S. Government.”