За отриманою інформацією від працівників Служби безпеки України в Рівненській області щодо можливого зберігання бойових засобів ураження, привезених із зони ООС, правоохоронці вчора, шостого травня, виявили схрон боєприпасів та вибухових речовин у Гощанському районі.

За результатами огляду місця події закинутого нежитлового приміщення поліцейські спільно із працівниками СБУ та за процесуального керівництва прокуратури області вилучили «РПГ-22», корпус гранати «РГД-5», гранату «ВОГ», 3 підривачі, серед яких один мінний, 5 тротилових шашок, 9 електродетонаторів, засіб імітації вибуху до підривача, обріз мисливської рушниці з ознаками зміни конструкції, 420 патронів різного калібру.

 

За фактом незаконного зберігання зброї, вибухових речовин та боєприпасів розпочато досудове розслідування за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України.

 

Усе вилучене відправлене для проведення досліджень у Рівне нський Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС, за результатами яких вирішуватиметься питання про повідомлення 26-річному жителю села Бочаниця про підозру, причетному до вчинення кримінального правопорушення. Чоловік уже потрапляв у поле зору правоохоронців за незаконне поводження із боєприпасами, раніше судимий за вчинення майнових злочинів, а нині — підсудний у вчиненні ряду крадіжок на території Гощанського району, повідомили з відділу комунікації поліції Рівне нської області.

Читайте також: У Рівному затримали нетверезого водія, який збив велосипедиста