Антирекорд на Рівненщині. 59 хворих. Саме стільки інфікованих на коронавірус у селі Зоря, Рівненського району. Загалом по сільській раді 61 людина. У селі Зоря вже тиждень функціонують блок - пости, на яких контролюють пересування місцевих мешканців. Як живе населений пункт, про можливі причини інфікування та коли контрольно - пропускні пункти зникнуть, далі у сюжеті.

Більше пів сотні хворих. Вулиці Зорі практично порожні. Людей можна помітити у дворах приватних будинків та на присадибних ділянках. Станом на ранок 4 травня, у Зорі зафіксовано 59 хворих. Вісім осіб госпіталізовані, інші лікуються амбулаторно. Стрімкий зріст відбувся після Великодня.

Настоятель Свято - Михайлівського храму УПЦ МП, що у селі Зоря, дані ствердження заперечує. Каже, на службах у храмі перебувало до десятка людей. Дотримувались усіх карантинних норм. Звідки пішов вірус - незнає.

Читайте також: "Вони мене не боялись," - породілля з COVID-19 розповіла як народжувала у Дубно 

Лабораторним центром проводиться епідрозслідування щодо поширення хвороби. Через її ріст, на в'їздах і виїздах у село вже тиждень діють блок - пости. Дезінфікують транспорт, людям міряють температуру. Дозволено покидати населений пункт, тим, хто працює на місцевих підприємствах і має відповідний дозвіл. Дехто вважає такі дії незаконними.

Наразі кількість інфікованих у Зорі, становить третину всіх захворілих у Рівне нському районі. Остання цифра по кількості хворих може бути неостаточною. Бо ще 12 зразків, контактних осіб зараз перебувають на дослідженні.