Фото ілюстративне
П’ятий місяць року, останній місяць весни – травень – дає нам довгоочікувану надію на послаблення карантину.

Всі ми очікуємо, коли наші серця битимуться з новою силою у передчутті зустрічей та спілкування з друзями, знайомими, сусідами, перехожими, а ми – з вірянами у наших храмах, йдеться на офіційній сторінці Православної церкви України.

Вже в першу неділю травня вшановуватимемо День святих жінок-мироносиць, які були першими, кому явився Воскреслий Христос і які повідомили цю радісну звістку апостолам. Цей день вважається святом усіх православних жінок і нагадує нам про важливу місію жінки, приклади істинної жертовної любові та самовіддане служіння людям, а відтак і Господу. Також у травні Церква вшановує пам’ять великомученика Юрія Переможця, апостола і євангелиста Марка, благовірних князів Бориса і Гліба, рівноапостольних Кирила і Мефодія.

25 травня – особливий для Православної Церкви України день, адже всією великою родиною відзначатимемо День тезоіменитства нашого Предстоятеля, Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія. За кілька днів потому – віддання свята Пасхи, і 28 травня святкуватимемо велике дванадесяте свято Вознесіння Господнього.

Читайте також: Хахльов потрапив у скандал через Леніна