Не зважаючи на велику кількість хворих, у місцевому храмі УПЦ МП продовжують богослужіння.

Місцеві жителі розповідають, що коронавірус у Зорю привезли із Почаївської лаври. Інформує Район.Медицина.

Люди розповідають, що хор тутешнього храму УПЦ МП нещодавно їздив до Почаївської лаври. Не задовго по тому, у селі стали фіксувати перші випадки коронавірусної хвороби. Нині Соvid-19 підтвердили у майже 50 жителів села.

«У Зорі вірус рознесли під час церковних богослужінь. У всіх хористів МП підтвердили діагноз. Частина з них у важкому стані лікується в Рівному. У селі усі пересварилися, погрожують розправою», – розповідають люди.

Коментуючи ситуацію, зорянці бояться називати себе. Аргументують: за розголос погрожують спалити будинок.

Настоятель Свято-Михайлівського храму УПЦ МП села Зоря отець Валерій запевняє, що ані він, ані хтось із хористів під час карантину до Лаври не їздили. Каже, що в селі хворіють не лише парафіяни церкви.

«Брехня. Нікуди ми не їздили. Не тільки наші прихожани хворіють. Хворіють усі, хто десь «підчепив» вірус. Є люди, які взагалі в церкву не ходять, а лежать із двостороннім запаленням у інфекційному відділенні, де й всі. Якщо ми прибираємо могилки, то наші всі опоненти кажуть, що це маємо робити ми, бо нас найбільше, адже 70% населення Зорі ходить у нашу церкву. Тому, можливо, з наших прихожан і найбільше хворих. Але це не значить, що вони хворі тому, що в церкві. У нас є великі підприємства, є маркети... У церкві з першого дня, як ввели карантин, усі норми виконуються: як прибирання, так і кількість людей, так і маски, і дезінфекція. Напевно, люди від сидіння не мають що робити, то нагнітають ситуацію», – каже священник.

Нагадаємо, що у селі Зоря Рівне нського району через спалах коронавірусу обмежили в’їзд та виїзд.

До теми: нова реальність: у Зорі почали діяти обмежувальні заходи через коронавірус