РОДА
Контрольно-пропускний пункт «Прикладники» Зарічненського району, який межує з Білоруссю, може стати міжнародним.

Нині КПП має статус міждержавного, тобто перетнути його можуть тільки українці та білоруси. Коли він стане міжнародним, тоді перетинати наш кордон у цьому місці зможуть мешканці усіх країн.

«Про надання міжнародного статусу для КПП «Прикладники» вже говорив зі своїм білоруським колегою - керівником Брестської області Анатолієм Лисом. Він підтримав мою ідею. Наступний крок – зібрати урядові комісії обох країн, які і приймуть рішення щодо перепрофілювання КПП», - розповідає Віталій Коваль.

Щоб завершити увесь відрізок шляху, який веде до КПП «Прикладники», планують відремонтувати ще 3 км незручної бруківки. Раніше цей маршрут протяжністю 10 км вже заасфальтували.

В середньому пропускна спроможність пункту за добу – 450 осіб та 100 транспортних засобів. Таким чином Рівне нщина не лише збільшить товарообіг та пасажиропотік, але й за рахунок туристів – додатково наповнить місцеві бюджети.

Нагадаємо, на сьогодні єдиний автомобільний міжнародний КПП на території області знаходиться в Городищі у Дубровицькому районі. Тому мешканцям сусідніх держав потрібно об’їжджати майже 200 км, аби потрапити на Рівне нщину.

Читайте також: На Дубровиччині триває ремонт 10 кілометрів дороги