фото ілюстративне
30 квітня у Рівненській ОДА відбувся традиційний онлайн брифінг щодо ситуації із поширенням коронавірусу.

Основні меседжі брифінгу:

  • На обласну Програму щодо боротьби із COVІD-19 виділено 25 млн грн. Розпорядником цих коштів є управління охорони здоров'я ОДА. З цієї суми близько 10 млн грн спрямували на засоби захисту медперсоналу та закупівлю сучасних апаратів ШВЛ. Зокрема, закуплено 3000 захисних костюмів, 1000 з яких передали медикам обласного Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Також придбано 14 ШВЛ-апаратів для опорних медзакладів Рівне нщини, ще покупка 5-ти розглядається.
  • Вчора у Рівному помер пацієнт 49 років. 25 квітня він особисто звернувся за медичною допомогою до міської лікарні. У нього був діагностований COVID-19. У зв’язку із погіршенням стану, на наступний день пацієнт був переведений у відділення інтенсивної терапії і підключений до апарату ШВЛ. На жаль, 29 квітня о 22 год. констатовано біологічну смерть. Пацієнт заразився від своєї матері, яка також декілька днів тому померла.
  • У квітні будуть здійснені доплати медикам лікарень першої хвилі, які надавали допомогу пацієнтам з COVID-19. У березні такими закладами були визначені: міська лікарня Рівного і Сарненська ЦРЛ. Керівниками лікувальних закладів проведено детальний розрахунок, який направлений до управління охорони здоров’я ОДА.
  • Попри пандемію коронавірусу в Україні студенти завершать рік вчасно, такою датою є 1 липня. У ВНЗ навчання відбувається за графіком, дистанційно.
  • У вихідні дні екстрена медична допомога надає медичну допомогу в режимі 24/7, а також працюють лікувально-профілактичні заклади 1 та 2 хвилі боротьби з COVID. Щодо сімейних лікарів – центрами ПМСД визначаються чергові лікарі. Графіки можна уточнити в Центрі ПМСД за місцем проживання.

Читайте також: Скільки коштів передбачено на боротьбу з коронавірусом на Рівне нщині ?