Продуктові ринки повертаються? Міністерство охорони здоров'я дозволило місцевим адміністраціям відновити роботу продуктових ринків. Однак, якщо підприємці будуть дотримуватися суворих вимог. Втім такого дозволу не достатньо, аби ринки запрацювали. Завтра на черговому засіданні Кабінет Міністрів України розгляне це питання. А далі - крапку в цьому питанні поставлять на місцях.

Попри порожні прилавки на центральному продуктовому ринку велелюдно. Рівняни стоять в черзі до магазину, або ж проходять повз. Деякі без масок, оскільки кажуть - втомилися від карантину і вже чекають на відкриття ринків.

Від початку введення карантину в Україні - ринки зачинили. Люди купують продукти в магазинах і супермаркетах дотримуючись вимог. Однак у Міністерстві охорони здоров'я заговорили про можливість відкриття продуктових ринків, щоправда з дотриманням жорстких санітарних вимог:

  • працівники, продавці і відвідувачі ринку повинні бути у захисній масці або респіраторі і мають проходити температурний скринінг;
  • на кожному вході (в’їзді) на ринок повинні стояти антисептики;
  • на 10 квадратних метрах повинен бути один покупець, не більше;
  • контактні поверхні треба дезінфікувати кожні три години;
  • в кінці робочого дня мають відбутися прибирання та дезінфекція;
  • не повинно бути стихійної торгівлі на території ринку. 

Завтра, 29 квітня, на засіданні Кабміну буде розгляне це питання. Після - на місцях вирішуватимуть чи відкривати ринки чи ні.

Однак крапку в цьому питанні поставлять на місцях, відповідно до рішень міської та обласної комісій ТЕБ і НС.

Щодо речових ринків - то їх поки що не планують відкривати. Ба більше, у Рівному один з них просять закрити. Відповідна електронна петиція опублікована на сайті Рівне нської міської ради.

Зараз ринок "Дикого" не працює. На територію перебувають особи, які виконують господарські роботи. Інколи навідуються самі ж підприємці.

Підприємці перейшли на онлайн-торгівлю.

Нагадаємо, в Україні дію карантинні обмеження. За їх порушення штраф від 17 тисяч гривень.


 

Читайте також: у Рівному просять не відкривати ринок "Дикого"