Козинська ОТГ у Радивилівському районі завжди активно готує розвиткові проекти для громади.

Нині в Пустоіванному продовжують облаштовувати парк. Минулого року тут було встановлено вуличні тренажери. Їх було придбано в рамках проекту який переміг в обласному конкурсі у 2018 році. Громадські активісти облагородили парк для їх встановлення.

Напередодні Великодня один із активістів Валентин Андріюк встановив власноруч виготовлені дві лавочки та два сміттєві бачки біля них. Незабаром активісти планують тут висіяти траву. Для цього в.о. старости Валентина Процик організувала привіз землі на територію парку.

Карантин для Козинської ОТГ зовсім не завада. Нині там працюють над новими ініціативами та проектами.

- Напередодні карантину ми подавали проєкт до Українського культурного фонду, однак набраної кількості балів не вистачило, щоб отримати фінансування. Нині чекаємо рішення обласного конкурсу. Туди подано 5 проектних заявок. Їх ми готові реалізовувати навіть в умовах карантину, - розповіла проектна менеджерка громади Наталія Петручек.

Окрім того нещодавно у громаду надійшло повідомлення, що відібрані до Проекту "Не пали - компостуй". Також в процесі реалізації проект ГО "Добрівчанка" та Козинської центральної бібліотеки.

- Даний проект ПУЛЬС виконується Асоціацією міст України у партнерстві з Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (ІREX) за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Однак проект зараз призупинений. Думаємо як його переформатувати. Адже проектом передбачалися заходи з учасниками та навчальні поїздки у громади Тернопільської та Волинської областей, - каже пані Наталія.

На фоні коронавірусу з'явилося кілька грантів по протидії хвороби. Козинська ОТГ подавала заявку на Міжнародний Фонд "Відродження" та фінансування, на жаль, не отримала.

- Зараз у партнерстві із громадськими організаціями із Демидівки та Смиги готуємо ще один спільний проект. Що з цього вийде побачимо вже за кілька днів. Також готуються заявки на кілька інших конкурсів, - повідомила Наталія Петручек.

Читайте також: Як працюють поліцейські в ОТГ Рівне нщини