Правоохоронці закликають людей дбати про власне здоров’я, не наражати себе та рідних на небезпеку та у період карантину залишатися вдома.

З метою запобігання поширення коронавірусної інфекції відповідно до протоколу позачергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Рівне нської області від 22 квітня заборонено відвідування громадянами області кладовищ.

У ці дні місця поховання у Рівному патрулюватимуть піші наряди поліцейських спільно із нацгвардійцями. Усього до заходів буде залучено 370 працівників поліції та 18 військовослужбовців Національної гвардії.

У сільській місцевості з числа поліцейських будуть створені мобільні групи для перевірки дотримання карантинних обмежень, а маршрути груп реагування патрульної поліції будуть наближені до місць поховання.

Руслан Жук наголошує, що у випадку виявлення порушень із громадянами будуть проводити профілактичні бесіди, роз’яснюючи вимоги та заборони перебування у таких місцях.

«Однак якщо особи грубо порушуватимуть карантинні обмеження, не реагуватимуть на зауваження, наражаючи на небезпеку себе та інших, вони будуть притягнуті до відповідальності», — підкреслив він.

Начальник управління превентивної діяльності зауважив також, що у період поминальних днів буде обмежено доступ громадян та транспорту до кладовищ, скасовано рух громадського транспорту у цих напрямках. Також буде призупинена торгівля атрибутами поминальних днів.

За інформацією Рівне нської обласної державної адміністрації, духовенство Рівне нщини уже перенесло звершення богослужінь на могилах – Православна Церква України на 6 червня та Українська Православна Церква на 27 травня.

Читайте також: віряни Рівне нщини можуть подати записки онлайн