Ще вчора придбані у кредит омріяні квадратні метри перетворились на серйозну проблему. Дедалі частіше люди не в змозі оплатити кредит за житло. Наші журналісти підготували серію сюжетів про ситуацію на ринку нерухомості.

За оцінками спеціалістів, вже в січні наступного року почнуться масові відмови населення від сплати банкам. Причина - різке подорожчання кредитів, що вже відбулося у жовтні, та падіння курсу гривні. Тепер багатьом просто нічим виплачувати кредит.

Якщо ж вам не вдалося домовитись з банком, то вашу нерухомість, скоріш за все, продадуть. Але це не означає, що ви перестанете бути винні банку. Адже продаватимуть вашу нерухомість за ринковою ціною, яка може виявитись нижчою за суму кредиту.

Недвижимость Кривого Рога

Далі вже не ваше житло виставлять на аукціон. Якщо нерухомість не продадуть з першого разу, то на повторні торги її можуть виставити дешевшою на третину. Крім того, на вас ляжуть судові витрати та послуги виконавчої служби.

На сьогодні на ринку дедалі більше з’являється нерухомості, купленої в кредит. Однак фахівці прогнозують, що вже за два-три місяці її кількість значно зросте.

Чи обвалять іпотечні проблеми ринок нерухомості та скільки коштуватиме оренда - це вже зовсім інша історія…