фото ілюстративне
З кожним днем кількість звернень, хворих збільшується. Про це повідомив заступник головного лікаря Рівненської ЦМЛ - Ігор Дундюк.

 На сьогоднішній день у центральній міській лікарні Рівного знаходиться 86 пацієнтів, 56 - рівняни, 9 важких. Один пацієнт з COVID-19 потребує хірургічного втручання не пов’язаного з коронавірусною інфекцією.

"Хочу звернутись до усіх мешканців Рівного та області за наявності перших ознак хвороби: підвищена температура тіла, сухий кашель, біль у горлі, втрата нюху, смаку, перш за все – зателефонувати своєму сімейному лікарю. Первинний огляд хворого та консультація триває близько 40 хвилин. А тому не виключена наявність черг . Прошу віднестись до даної ситуації з розумінням.", - зазначив Ігор Дундюк на своїй сторінці у Фейсбук.

Станом на сьогодні із медзакладу виписано додому - 13 осіб.

"Наш медичний персонал знає свою роботу, і якраз за це я їм і вдячний. За те, що ви усе розумієте, за вашу сумлінність та терпіння, професійність! Бо, хто ж як не ми зупинить цю загрозу! Вірю тільки у краще!", - додав Ігор Дундюк.

Нині, персонал медзакладу забезпечений засобами індивідуального захисту більше ніж на місяць. Крім того, пацієнти з COVID-19 отримують безкоштовно лікарські засоби, що визначені Кабінетом міністрів. Медикам, які працюють з хворими на коронавірус почали виплачувати усі надбавки обіцяні урядом.

Читайте також: На Рівне нщині іще 5 інфікованих COVID-19