Фото ілюстративне
Жителів Рівненщини закликають не відвідувати кладовища у поминальні дні після Великодня. Обмеження спрямовані на те, щоб не провокувати нові спалахи COVID-19 на території нашої області.

Такі рекомендації не стосуються випадків поховання померлих, пов’язаних з цим обрядів, але з обов’язковим дотриманням проепідемічних заходів.

Про це повідомив заступник голови ОДА Ігор Тимошенко:

- Ми вдячні всім тим, хто дослухався до наших прохань на Великдень. Тільки 130 тисяч українців відвідали церкви в цей день, у порівнянні з 2 мільйонами зазвичай. Ми вдячні всім, хто залишився вдома, за відповідальну позицію. Проте українські науковці очікують нові піки захворюваності орієнтовно на кінець квітня та 3-8 травня. Щоб цього не сталось, ми маємо свідомо поводитись у післяпасхальні дні та не відвідувати цвинтарі у Провідну неділю.

Духовенство Рівне нщини уже перенесло звершення богослужінь на могилах – Православна Церква України на 6 червня та Українська Православна Церква на 27 травня.

Разом з тим, нагадаємо, що церковна традиція впродовж року встановлює кілька днів особливого поминання померлих. Тому дев’ятий день після Пасхи не є єдиним, коли віруючі можуть виконати цей важливий для них обряд.

Молитовно згадати померлих родичів і друзів можна у:

- М’ясопустну суботу, напередодні початку Великого Посту;
- три суботи Другого, Третього і Четвертого тижнів Великого Посту;
- Троїцьку поминальну суботу напередодні Трійці;
- Димитрівську поминальну суботу напередодні дня Святого Димитрія Солунського.

Читайте також: У Рівному послаблять карантин, але не для всіх