У лікарню автобусом. Спеціальні перевезення для медпрацівників організували на Рівненщині. Рейсові автобуси довозять медиків з найближчих населених пунктів в обласний центр. 14 автобусів курсують за маршрутами і перевозять майже пів тисячі медиків, які проживають за межами Рівного.

7 ранку, селище Квасилів, неподалік Рівного. Автобус приїхав за медичними працівниками. Тетяна Луцюк поспішає на зупинку. Працює у міській лікарні Рівного медсестрою.

Неодноразово старша наша замовляла таксі, то ми їздили. А так з сином доїжджала, він на роботу їду то я з ним. Я по сутках ходжу.

Валентина Волощук демонструє посвідчення для проїзду у автобусі. Їде на роботу у Рівне нський пологовий будинок.

Нам не має чим добиратись, до Чорнобильської свої підвозять, але вони запізно їдуть. Та й йти далеко, бо у нас перехід закритий, треба йти на Відінську, трохи часу займає.

Автобус рушає, їде по Квасилову, зупиняється на зупинках де є медпрацівники.

Вони тримають у руках посвідчення, біле таке з фотографією. Вчора 6 чоловік їхало, - говорить водій автобуса.

Автобус прямує вулицею Чорновола, у напрямку залізничного вокзалу. Звідти їхатиме за тим же маршрутом, назад у Квасилів. Загалом з 21 квітня на Рівне нщині спеціальні перевезення для медиків діють за 13-ма маршрутами. Працівників з найближчих населених пунктів, довозять до медзакладів.

Жіночок привіз сюди. У мене дві лікарні, - каже водій Петро.

Спеціальні перевезення організовані виключно для медичних працівників. Розробили паспорт маршрутів, також схеми руху. На це пішло найбільше часу. Загалом автобуси довозитимуть з Костополя, Дубно, Здолбунова, Млинова, Гощі, Квасилова, Клеваня, а також з Бармаків, Решуцька, Тучина, Здовбиці, Городища, сіл Тайкури та Хотинь.

Договора на відшкодування та підвіз заключені між лікарнями та перевізником, від лікарні здійснюється лише відшкодування за пальне, а працівники на жаль, платять за проїзд, згідно тарифу, який діяв до карантину, для того щоб мати зарплату водію і утримувати транспортний засіб, - розповідає начальник управлінням інфраструктури та промисловості Рівне нської ОДА Федір Мисюра.

По 13 маршрутах, курсує 14 автобусів. Частина з них повертається назад вранці, решта ввечері. Підлаштовувались під графік медичних працівників, адже більшість працює позмінно. 

Читайте ще31 новий випадок коронавірусу підтвердили на Рівне нщині