25 чоловік особового складу ДСНС Рівненщини учора ввечері виїхало на допомогу київським колегам у боротьбі з лісовими пожежами у зоні відчуження.

Наразі це вже шоста ротація бійців рівненського гарнізону ДСНС до Зони відчуження, де тривають заходи щодо остаточної ліквідації осередків пожеж.

Так, станом на 20 квітня усього до гасіння пожежі було задіяно 1322 особи та 292 одиниці техніки.

Для життєзабезпечення особового складу зведених загонів різних областей розгонуто та функціонують пункти життєзабезпечення зведених загонів у с. Старі Соколи, с. Рудня-Іллінецька та с. Діброва. На місці розгортання пересувних пунктів життєзабезпечення передбачено пункти для розміщення особового складу, приготування їжі, харчування в польових умовах та забезпечено продуктами харчування. Снідають та вечеряють вогнеборці в пунктах життєзабезпечення, обіди ж доставляються до місця гасіння пожеж.

Для зведених загонів їжа готується у пунктах життєзабезпечення та в їдальні ДАЗВ. Крім того, для рятувальників організовано належні санітарно-гігієнічні умови, а також дозиметричний контроль та медичне забезпечення.

На Житомирщині 21 квітня рятувальники продовжують гасити осередки тління деревини. В результаті пожеж вже згоріли 39 будинків. Понад 50 людей евакуювали у сусідні села.

Читайте також: Рівне нщина палає: щодня рятувальники гасять суху траву й чагарники