Жувальна гумка відома своєю здатністю до приклеювання: відмінно липне до різних поверхонь. Добре, що разом з проблемними ситуаціями з’являються нові способи їх вирішення.

Вирішення проблеми

  • Якщо жуйка заплуталася у волоссі

Змастіть волосся рослинним маслом і щіткою вичісуйте залишки жуйки. В цьому випадку можна скористатися і спиртом - жуйка розчиниться, але спирт ще і сильно сушить волосся, пам’ятайте про це. Ще один вірний спосіб - заморозка: прикладіть до жуйки пакет зі льодом або крижаною водою, вона замерзне і розкришиться. Після цього також потрібно її вичісувати.

  • Якщо жуйка прилипла до одягу

Один з способов - побризкати жуйку лаком, вона затвердіє і відстане. Дієва і гаряча вода. Помістіть тканину з жуйкою в гарячу воду і спробуйте відокремити її за допомогою зубної щітки і ножа.

  • Як видалити жуйку з одягу за допомогою оцту

Підігрійте оцет в мікрохвильовій печі або на плиті, занурте в нього зубну щітку і потріть жуйку. Зробіть це дуже швидко і кілька разів, поки оцет гарячий - так він працює найкраще. Потім одяг, звичайно, потрібно випрати.

  • Метод видалення жуйки праскою

Поставте тканину на картон так, щоб жуйка опинилася між тканиною і картоном. Розігрійте праску до середньої температури і кілька разів проведіть їм в тому місці, де знаходиться жуйка. Гумка повинна прилипнути до картону, якщо цього не відбулося, повторіть процедуру.

Також можна використовувати ацетон для видалення жуйки, але майте на увазі, що ацетон знебарвлює тканину. Сухий лід дуже ефективно видаляє жуйку з тканини - потрібно тільки покатати трохи кубик льоду по забрудненому місці. Якщо жуйка прилипла до дерева, обробленого лаком, виведіть її розчиненим у воді нашатирним спиртом, добре промокніть після цього дерево. Є навіть спосіб прибрати безболісно жуйку зі стіни - потрібно лише нагріти її феном крізь серветку.

Джерело