фото ілюстративне
Відповідно до постанови Кабміну Міністрів України "Про запобігання поширення коронавірусної інфекції" під час карантину без засобів індивідуального захисту не можна перебувати у громадських місцях, а ще потрібно мати з собою документи, які засвідчують особу. Вчора спеціальна комісія з ТЕБ та НС визначила перелік місць, які вважаються громадськими. І вже завтра, якщо депутати Рівнеради затвердять його - за порушення таких обмежень людей штрафуватимуть.

Парк "Хімік". Порожні дитячі майданчики. Лише подекуди можна побачити людей, які вигулюють домашніх тварин, або ж повертаються з роботи. Олексій йде з магазину повз парк. Каже, якщо гуляти заборонено, то хоч так подихає свіжим повітрям.

Я поки шо вдома, якщо в магазин - то завжди в масці.

Проте не всі ходять в масках.

Інші дотримуються обмежень. Залишаються вдома, а якщо виходять, то у разі крайньої необхідності.

Не виходжу з хати. Просто йду зараз в магазин, бо треба.

У гідропарку теж не велелюдно. Помітно лише рибалок.

Рибалка Олександр помітивши нас вдягає маску.

Я працюю на заводі. Завод дистанційно не може працювати.

Каже, намагається дотримується карантинних обмежень і обов'язково з собою носить паспорт. Нагадаємо, забороняється дітям до 14 років без супроводу перебувати у громадських місцях. Людям не дозволяється відвідувати парки, сквери, зони відпочинку, крім вигулу домашніх тварин однією людиною. А також інші обмеження. З початку карантину 1 557 повідомлень про порушення правил карантину.

Нагадаємо, штраф за порушення карантинних обмежень від 17 тисяч гривень. До слова, вчора спеціальна комісія з ТЕБ та НС визначила перелік місць, які вважаються громадськими: а саме території загального користування: вулиці, майдани, площі, бульвари, проспекти, провулки, пішохідні та велосипедні доріжки, сквери, дитячі та спортивні майданчики, стадіони, підземні переходи, парки (в тому числі гідропарки та парки культури і відпочинку), рекреаційні зони, сади, пляжі, кладовища, інші території загального користування.

І вже завтра, якщо депутати Рівне ради затвердять його - за порушення таких обмежень людей штрафуватимуть. 

Дивіться ще: скільки медиків у Рівне нській обласній лікарні хворі на коронавірус?