На що звернути увагу при покупці, щоб вибрати засоби, які точно не завдадуть шкоди вашій шкірі і здоров'ю? Питання, на який відповісти не так вже й просто.

Не використовуйте косметику,яка не змивається

Мова йде не про водостійку туш (про неї поговоримо нижче), а про засоби, які після нанесення, згідно з інструкцією, не треба видаляти з шкіри за допомогою ватного диска або води. Це креми для рук і тіла, молочко, Баттери і так далі. В даних засобах міститься метілхлорізотіазолін - консервант, який може призводити до подразнення, свербіння, почервоніння і навіть дерматиту. До речі, з 6 травня 2020 року дану речовину буде офіційно заборонено. Те ж стосується і водостійкої косметики. В ділянки шкіри, вкриті цими речовинами, не потрапляє кисень, покриви не дихають - 8, 12, а то і всі 24 години! Для сухої шкіри це подібно смерті. Водостійкі продукти призводять до прискореного старіння.

Уникайте у складі для випрямлення волосся з формаліном або метіленгліколем (різні назви одного й того ж компонента) Безумовно, ваші локони не випадуть, але даний засіб негативно впливає на верхні дихальні шляхи і здоров'я в цілому. Напевно, багато хто знає, що формальдегід використовують в процесі бальзамування, щоб зберегти мертве тіло до моменту похорону. Якщо ж цей компонент у великій кількості потрапляє в живий організм, то може привести до ацидозу - станом, при якому в крові людини міститься занадто багато кислоти, в результаті чого відбувається дисфункція різних органів. Переконайтеся, що в незмивній косметиці і в засобах гігієни порожнини рота (зубні пасти, ополіскувачі) немає консерванту 2-бром-2-нітро-1,3-пропандіол (бронопол) Речовина з довгим і складною назвою знищує все патогени і продовжує терміни зберігання косметики до 36 місяців. Вона може викликати алергію і утворювати токсичні сполуки.

Не використовуйте засоби проти пігментації з гидрохиноном, який також токсичний

Індустрія відбілювання пішла далеко вперед і пропонує більш безпечні і не менш ефективні продукти, що містять такі рослинні комплекси, як транексамова кислота, ніацин, діметілметоксіхроман, олигопептид-34.

Пам'ятайте, що третиноин зовсім не нешкідливий

Зараз дуже актуальна тема використання фармацевтичної форми третіноіна як засобу проти старіння шкіри і акне. Ця речовина стимулює регенерацію тканин, зміцнює імунну систему, а також виробляє місцевий протизапальний ефект. Омолоджуючий крем з «чудо-інгредієнтом» можна без праці замовити в Інтернеті за доступною ціною - від 800 гривень. Будь ласка, не робіть цього! Третиноїн дуже серйозний препарат, який виписати може і повинен виключно лікар. Насправді даний компонент агресивно впливає на шкірний покрив. При неправильному використанні здатний викликати навіть опіки!

Слідкуйте за тим, щоб в складі SPF-засобів не було бензофенону

Деякі сонцезахисні фільтри, такі як бензофенон, дігідроксібензофенон, також небезпечні для нашої ендокринної системи і зараз знаходяться на стадії заборони. Віддавайте перевагу сонцезахисним кремам, які мають в складі більше механічні УФ-фільтри (оксид цинку або діоксид титану) і менше хімічних, зокрема бензофенону. Він також зустрічається в тональному і ВВ-крем з SPF, а ще в парфумерії. Не лінуйтеся читати сертифікати. Гарантія безпечної косметики - це наявність на неї відповідних декларацій та протоколів випробувань, фізико-хімічних характеристик та мікр