фото ілюстративне
В Україні зафіксовано перший випадок інфекції коронавірусу серед ув'язнених. COVID-19 виявили в жінки, яка прибула до Чернівецької установи виконання покарань №33 наприкінці березня. Про це повідомляє 24 канал.

 Жінка прибула до чернівецького СІЗО з ізолятора тимчасового тримання (ІТТ) з ознаками гострої респіраторної інфекції ще 28 березня. Після цього її одразу направили до медичного закладу, де лабораторно і був встановлений COVID-19.

У Державній кримінально-виконавчій службі (ДКВС) запевнили, що засуджена з ІТТ не потрапила в СІЗО та перебуває в лікарні.

Згодом начальник Чернівецького СІЗО полковник Вадим Кривой заявив, що дана особа не перебувала у СІЗО.

"Жінка була затримана поліцією та доставлена до слідчого ізолятора. Там у приймальному відділенні у неї виявили температуру, тому установою було відмовлено у прийомі. У зв’язку з цим поліція направила її на додатковий медичний огляд до лікарні", – йдеться в повідомленні Чернівецької ОДА.

Відтак інших випадків зараження коронавірусом ні серед ув'язнених, ні працівників ДКВС не виявлено. Щодня проводиться моніторинг актуального стану здоров'я засуджених, працівників, а також працівників медичних закладів.

Читайте також: У яких громадських місцях необхідно носити маску