Учора, 12 квітня, на території області у 786 культових спорудах проходили богослужіння. На забезпечення публічної безпеки та порядку задіювалися 320 працівників поліції та 35 військовослужбовців Національної гвардії.

Напередодні правоохоронці у складі мобільних груп проводили роз’яснювальну роботу серед настоятелів храмів і вірян щодо дотримання карантинних обмежень. Однак, у деяких церквах та поблизу них були виявлені випадки перебування осіб понад встановлену кількість.

Так, під час перевірки поліцейськими Святопокровського храму в селищі Млинів у приміщенні церкви знаходилося майже 50 осіб, значна кількість яких перебувала без захисних масок. Аналогічна ситуація склалася і у храмі Архангела Гавриїла у місті Дубно. Скупчення людей поблизу культових споруд були зафіксовані на територіях Свято-Воскресенського собору, Свято-Георгіївського подвір'я Свято-Миколаївського Городоцького жіночого монастиря та Храму всіх Волинських святих у Рівному.

Загалом 12 квітня до відділів та відділень поліції ГУНП в Рівне нській області надійшло 17 повідомлень щодо можливих порушень карантинних заходів представниками релігійних громад. Усі вони зареєстровані у Журналі єдиного обліку заяв та повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події.

За 5 фактами інформація не підтвердилась, а за 12 — проводиться перевірка. Варто зауважити, що в умовах запроваджених обмежувальних карантинних заходів діяльність поліцейських спрямована, передусім, на здійснення превентивної, а саме роз’яснювальної роботи серед населення. Утім, у випадках систематичного ігнорування карантинних обмежень правоохоронці складатимуть протоколи про адміністративні правопорушення.

Повідомляє Відділ комунікації поліції Рівне нської області

Читайте також: Правоохоронці проводять додатковий огляд монастиря у селі Липки