фото ілюстративне
Кількість задіяних апаратів ШВЛ не перевищує 10 відсотків від підготовлених.

 Про це повідомив заступник Міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко під час брифінгу 12 квітня.

«Найкритичніші перші три симптоми, це - висока температура, кашель та утруднене дихання. У цих людей стовідсотково мають забирати матеріал для проведення дослідження вірусологічною лабораторією. Також забирається матеріал від людей контактних, хворих на коронавірусну хворобу, і людей, які подорожували за межі країни та мають симптоми коронавірусної хвороби», - повідомив заступник Міністра.

Головний державний санітарний лікар висловив переконання, що запроваджені заходи - і карантин, і підготовка закладів охорони здоров’я - дають свої результати. Завдяки карантину вже вдалося уповільнити ріст сезонних захворювань і ускладнень від них, зокрема грипозні пневмонії. Також це дозволило вивільнити ліжка для лікування хворих на коронавірусну хворобу.

«Ми робимо все можливе, щоб пік епідемії був якомога менший за інтенсивністю, навіть за рахунок тривалості в часі, з метою зменшення кількості людей, які будуть потребувати одночасного проведення реанімаційних заходів. Це нам дозволить зберегти і врятувати життя українців, які захворіють на коронавірусну хворобу, і без значного навантаження на систему охорони здоров’я пройти епідемію», - поінформував Віктор Ляшко.

Упродовж минулої доби зафіксовано 266 нових випадків коронавірусної хвороби, з них 26 дітей. Госпіталізовано за минулу добу 83 особи, на апараті ШВЛ - 9 осіб. За минулу добу одужало 10 осіб. Також, на жаль, є 10 повідомлень про летальні випадки від коронавірусної хвороби. Коефіцієнт летальності на сьогодні в Україні становить 3 відсотки.

Віктор Ляшко зазначив, що станом на зараз кількість задіяних апаратів ШВЛ не перевищує 10 відсотків від підготовлених апаратів для надання такої допомоги.

Всього з початку епідемії в країні захворіло 2777 осіб, наразі госпіталізовано 1100 осіб хворих на коронавірусну хворобу, 54 – перебувають на апараті ШВЛ. Одужало 89 осіб, померло 83 особи. Випадки захворювання є в усіх областях. Найбільше – Чернівецька область - 432 випадки, м. Київ - 416, Івано-Франківська – 291.

«Загальний показник одужання другий день перевищує показник померлих від коронавірусу», - повідомив Віктор Ляшко.

За останню добу найбільше нових випадків зафіксовано у Тернопільській області - 35.

Читайте також: COVID-19 на Рівне нщині : оновлена статистика