фото ілюстративне
Відеоконференцій сервіс Zoom для навчання призупинив свою роботу у Сингапурі через інцидент під час домашнього уроку.

Нещодавно Zoom змінив налаштування за замовчуванням для домашнього навчання і видав посібник для вчителів. Повідомляє volyninfa з посиланням на BBC.

Батьки розповіли місцевим ЗМІ, що такі інциденти сталися на уроці географії.

На віртуальному уроці було приблизно 39 дітей підліткового віку. Хакери зламали стрім, а потім на екрані з’явилися “двоє білих чоловіків” і почали говорити непристойності. Урок негайно зупинили.

“Навчання в домашніх умовах повинно бути безпечним простором, – заявив один з батьків виданню Straits Times. – Я знаю, що ним важко керувати, але це мене дуже турбує”.

Як хакери отримали доступ, невідомо. Зустрічі в Zoom мають дев’ятизначні коди, і до них може приєднатися будь-який користувач із кодом, якщо ця сесія не захищена її організатором.

“Це дуже серйозний інцидент”, – завили в урядовому підрозділі, який займається технологією освіти.

Zoom – це інструмент для відеоконференцій, який почали широко використовувати з 2013 року.

“Як запобіжний захід наші викладачі призупинять користування Zoom, поки ці питання безпеки не будуть виправлені”, – додали там.

Але оскільки через пандемію Covid-19 в усьому світі почалися карантинні заходи, використання Zoom “сягнуло небес” протягом усього однієї ночі.

До минулого року його найбільша кількість щоденних користувачів становила 10 мільйонів. У березні цього року вона перевищила 200 мільйонів.

Але таке швидке зростання спричинило і проблеми. Зустрічі почали зламувати.

В одній з американських шкіл нещодавно через расистські образи було зірвано відеоконференцію. А під час засідання органу місцевої влади з’явилася порнографія.

Нещодавно компанія заявила, що витратить 90 днів і всі необхідні ресурси, аби “краще визначити та вирішити проблеми."

Читайте також: 6 квітня стартує проект "Всеукраїнська школа онлайн"