У Корнинській ОТГ, що межує з містом Рівне, після введення карантину та відміни транспортного сполучення з містом вирішили організувати доїзд медичних працівників на роботу.

Як розповів голова Корнинської ОТГ Роман Горбатюк-Василейко, коли склалась така ситуація, що медики не мали чим дібратись на роботу, а лікарні не оформили договорів з перевізниками для доїзду своїх працівників, громаді вирішили самостійно взятись за вирішеня проблеми.

- Спочатку ми отримали дозвіл від поліції на здійснення такого перевезення, потім знайшли перевізника, небайдужі допомогли із пальним. Тепер з Корнинської ОТГ до Рівного курсує два рейси: ранковий і вечірній, - розповів очільник громади.

Спочатку автобус заїжджає у найвіддаленіше село громади - Загороща, далі курсує усіма населеними пунктами громади, де збирає медпрацівників. У Рівному об'їжджає біля найбільших медичних установ. Назад забирає працівників, що повертаються з нічної зміни. У вечері - такий ж розклад.

У транспорті заповнюють тільки сидячі місця - їх 26 і усі розраховані суто на медиків.

Крім того, у громаді виділили кошти на закупівлю своїм медикам дезинфікуючих засобів та засобів індивідуального захисту.

Нині громаді спільно з волонтерами вдалося зібрати достатньо продуктів для найбільш незахищених верств населення.

Читайте також: У Демидівці попри карантин ремонтують дитячий садок