За період карантину до поліції області надійшло більше чотирьохсот повідомлень.

На спецлінію 102 восьмого квітня звернулася 58-річна жителька села Шпанів, що у Рівне нському районі. Терпіти насильство з боку співмешканця, який систематично виганяє жінку із її ж будинку, знущається над нею, було вже несила і вона вперше наважилася звернутися до правоохоронців.

Поліцейські офіцери Шпанівської ОТГ, які приїхали на виклик, задокументували вчинене адміністративне правопорушення та склали відносно 59-річного зловмисника протокол за статтею 173-2 КУпАП. Крім того, винесли і терміновий заборонний припис, який зобов’язує кривдника залишити місце проживання постраждалої особи, забороняє контактувати із нею в будь-який спосіб, входити та перебувати у місці її проживання. Поліцейських кривдник запевнив, що перебуватиме у своєї матері, адже його попередили і про кримінальну відповідальність за подібні протиправні дії.

«Із часу запровадження обмежувальних карантинних заходів, починаючи із 12 березня і до сьогодні, до підрозділів поліції області надійшло 418 повідомлень про вчинення домашнього насильства, — повідомив старший інспектор з особливих доручень відділу управління превентивної діяльності ГУНП в Рівне нській області Олег Шандрук. — За результатами перевірки працівники поліції відносно порушників склали 276 адмінпротоколів. В аналогічний період минулого року таких звернень було 407, а до відповідальності за статтею 173-2 КУпАП притягнули 267 осіб».

Загалом із початку 2020 року на Рівне нщині поліцейські зареєстрували 1200 заяв та повідомлень, пов'язаних із домашнім насильством та склали 957 адміністративних протоколів на правопорушників.

Як зазначив Олег Шандрук, в умовах карантину на сьогодні забезпечений систематичний контроль за особами, які перебувають на профілактичному обліку як такі, що вчиняють домашнє насильство, а їх на Рівне нщині — 2736. Із ними проводиться превентивна робота як шляхом дистанційної комунікації, так і за потреби перевірки за місцем проживання, щоправда винятково з використанням засобів індивідуального захисту.

Читайте також: на Млинівщині чоловік розмахував кулаками до поліцеського та кидався камінням у службове авто

Крім того, на території міста Рівне цілодобово в штатному режимі працює мобільна група реагування на факти вчинення домашнього насильства, а в об’єднаних територіальних громадах профілактичні бесіди із кривдниками проводять безпосередньо поліцейські офіцери громади.

Завдяки вжитим заходам значного збільшення фактів домашнього насильства в області, зокрема під час обмежувальних заходів, не відбулося. Правоохоронці звертаються до усіх громадян бути терпимими одне до одного та берегти здоров’я і життя.