Засідання Сарненської міської ради
Такі рішення підтримали на своїх сесійних засіданнях депутати Сарненської та Костопільської міських рад.

У зв’язку з надзвичайною ситуацією, що склалася навколо загрози поширення коронавірусу, 200 тис.грн. з міського бюджету спрямовані на превентивні заходи та боротьбу з небезпечною інфекцією – так вирішили депутати Костопільської міської ради на 35-ій позачерговій сесії.

Відтак, міські обранці спрямували:
80 тис.грн. – для придбання засобів індивідуального захисту (захисні маски, респіратори, спецодяг);
80 тис. грн. – придбання засобів дезінфекції та виробів медичного призначення;
40 тис. грн. – оплата послуг з дезінфекції, що проводиться комунальними підприємствами «Костопільське БЖКП» та «Костопільське будинкоуправління».

На Сарненщені з міського бюджету виділили ще 500 тис.грн. на заходи з протидії розповсюдженню коронавірусу.

Зокрема:
- районному бюджету Сарненського району для КНП "Сарненська центральна районна лікарня" - 300 тис.грн;
- районному бюджету Сарненського району для КНП "Сарненський районний центр первинної медико-санітарної допомоги" - 50 тис.грн;
- для надання субвенції державному бюджету на придбання паливно-мастильних матеріалів, аварійно-рятувального обладнання, спеціального та захисного спорядження, речового майна ДПРЧ-8, ДПРЗ-5 ГУ ДСНС України у Рівне нській області - 150 тис.грн.

- Завдяки тому, що ми передбачали попередньо 100 тисяч гривень, придбали чотири костюми. Їх зараз рятувальники використовують для роботи в селі Тинному. Ці костюми захищають від біологічної зброї, зокрема коронавірусу, - пояснює перший заступник міського голови Віктор Хомич.

Загалом у 2020 році з міського бюджету на боротьбу з коронавірусною інфекцією для закладів охорони здоров’я та ДСНС надали 800 тисяч гривень.

Читайте також:  Як громади Рівне нщини дбають про медиків