Рівняни масово пересіли на велосипеди. Корективи у життя вніс карантин. Дістатись на роботу, поїхати у справах, тепер зручніше двоколісним. У веломайстернях запевняють, робота кипить як ніколи. Люди просять відремонтувати велосипеди, якими вже давно не користували.

Замість громадського транспорту - велосипед. Сергій вранці вивозить свій двоколісний і їде по справах. Каже, відсутність велодоріжок та безпритульні собаки - це головні проблеми у Рівному для водіїв двоколісних. Але змушений терпіти. Бо в умовах карантину пересуватись містом на велосипеді зручніше.

Давно через карантин громадським транспортом не користувався, і набагато зручніше не залежати від нього і не завжди є можливість вчасно доїхати, тому сідаю на велосипед і їду.

Валерій з товаришем їздять велосипедами щодня. На роботу і не лише. Кажуть, помітили пожвавлення руху двоколісних у місті. Посприяла цьому тепла погода і карантин.

За сьогодні вийшло 24 кілометри, сподіваюсь зараз здам велосипед у ремонт щоб пішки додому не йти.

А під боком і веломайстерня. Її працівники запевняють - робота нині кипить. Більше двох десятків звернень на день.

Трансмісія зношується, резина, колодки. Телефонують багато, питають, а ви те можете зробити, а те, хочуть щоб не дорого було бо ж грошей у людей не дуже, - говорить веломайстер Андрій.

Не лише на роботу, а й заради участі у акції. Рівне нщина цьогоріч вперше долучилась до проекту "30 днів на велосипеді". Учасники надсилають світлини, як вони рухаються на двоколісному, а в перспективі - боротимуться за призи.

У нас близько 30 учасників, 3 номінації - щодення участь, визначаємо учасника, який взяв найбільше днів у квітні місяці. 2 - це найбільший кілометраж за день, у нас поки є рекордсмен, який проїхав 198 кілометрів за день і 3 номінація - це найбільший кілометраж за місяць за усі дні, - розповідає директор КЗ обласний центр фізичного здоров’я населення "Спорт для всіх" Микола Петренчук.

Анна одна з учасниць проекту "30 днів на велосипеді". Проїханий кілометраж не вимірює, змагається у номінації - щоденна участь. Сім днів на тиждень їздить містом, на підтвердження робить селфі.

Раніше на роботу ходила пішки, тепер під гірку їжджу на велосипеді, а так як мій син у батьків у Тинному, а я живу у центрі міста то тепер єдиний спосіб туди дістатись велосипедом. Під гірку важко, але з Тинного додому їхати вже легше, - каже учасниця проекту "30 днів на велосипеді" Анна Копил.

Проект "30 днів на велосипеді" триває упродовж квітня. Всі охочі можуть долучитись до нього. Адже це не лише змагання, а й користь. Щодення їзда покращує вентиляцію легенів, що є дієвою профілактикою захворюваності. До слова, постановою Кабінету міністрів України, їзда на велосипеді у час карантину - не забороняються.  

Читайте також: рівнян закликають приєднатись до Місяця Червоного Хреста