З маскою, паспортом і не більше двох осіб разом. З 6 квітня в Україні почали діяти жорсткі обмеження. А все через загрозу коронавірусу. Заборонено гуляти в парках, на дитячих та спортмайданчиках, виходити без документів, перебувати на вулиці дітям, без супроводу. У разі не дотримання - штраф. Як до таких заборон ставляться рівняни, дивіться далі.

Рівне . Зупинка громадського транспорту. Люди у захисних масках. Адже від сьогодні в Україні почали діяти жорсткіші обмеження. Заборона перебувати у громадських місцях без захисної маски чи респіратора. У протилежному випадку штраф.

Від сьогодні потрібно обов'язково носити з собою документи, що посвідчують особу. Заборонено пересуватись більше ніж двом особам разом.

Також забороняється дітям до 14 років без супроводу перебувати у громадських місцях. Людям не дозволяється відвідувати парки, сквери, зони відпочинку, крім вигулу домашніх тварин однією людиною.

Людям старше 60 років потрібно перебувати на самоізоляції. Виходити у магазини, аптеки, які знаходяться на відстані не більше 2 кілометрів у засобах захисту.

Читайте також: нових хворих на коронавірус в Рівне нській області немає

Найбільше питань, у рівнян, яких ми зустріли, викликало формулювання громадського місця. Що це таке і де саме будуть штрафувати? Люди, які йшли або стояли біля своїх будинків - маску не вдягали.

Зупинки, магазини, кафе, ресторани, музеї, під'їзди, підземні переходи, сходи будинків, церкви, стадіони - все це є громадським місцем. Де заборони не діють, пояснюють юристи.

Поліцейські кажуть, порушників лише попереджатимуть, але у випадку злісних невиконань - почнуть штрафувати.

До слова, штраф за порушення умов дотримання карантину становить від 17000 до 34000 гривень.