У той час, як Європа стала епіцентром пандемії, китайські вчені припускають, що новий коронавірус може привести до пошкодження яєчок і чоловічого безпліддя.

Дослідження проводила група експертів на чолі з Лі Юйфен, професором Центру репродуктивної медицини Медичного коледжу Тунцзі в Лі, пише Global Times.

Вчені закликають інфікованих COVID-19 чоловіків, які хочуть мати дітей або підтримувати якість свого сексуального життя, пройти тести на якість сперми і рівень гормонів.

Звіт був опублікований на веб-сайті лікарні 10 березня і розміщений на офіційному сайті провінції Хубей в четвер. Але після того, як новини стали вірусними в китайських соціальних мережах їх видалили.
Команда повідомила, що, крім легких, багато інших органів людського тіла, такі як яєчка, тонка кишка, нирки, серце і щитовидна залоза, можуть бути вражені коронавірусом.

Хоча дослідження поки не підтвердили, що новий коронавірус пошкоджує яєчка і впливає на чоловічу фертильність, він дуже схожий на вірус SARS, і ці інфекційні агенти проникають в клітини використовуючи один і той же клітинний рецептор, а саме ACE2. Вірусна інфекція SARS може викликати серйозні імунні пошкодження яєчок, викликаючи орхіт і дисфункцію репродуктивних клітин.

Теоретично, за словами експертів, інфекція, спровокована COVID-19 може викликати пошкодження яєчок, впливаючи на вироблення сперматозоїдів і синтез андрогенів.

Утруднене виробництво сперматозоїдів і синтез андрогенів може вплинути на чоловічу фертильність і в кінцевому підсумку призвести до безпліддя.