Наслідки підпалу в урочищі
Працівники державної лісової охорони ДП «Рафалівський лісгосп» в урочищі «Виробки» поблизу с.Іванчі Володимирецького району виявили згарище поблизу держлісфонду Полицького лісництва. З'ясувалося, що це справа рук жителя с.Іванчі.

Пожежу загасили.

Чоловык визнав свою провину, на нього складено протокол про адміністративне правопорушення та накладено адміністративне стягнення за статтею 77-1 КУпАП.

Слід нагадати, що “Порушення правил пожежної безпеки" несе загрозу навколишньому середовищу і становить небезпеку для життя людей і тварин. Статтею 245 Кримінального кодексу України передбачена кримінальна відповідальність за знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків вогнем чи іншим загально-небезпечним способом.

Винні особи караються штрафом від 5 100 грн до 8 500 грн або обмеженням волі на строк від 2 до 5 років, або позбавленням волі на той самий строк.

Такі ж дії, якщо вони спричинили загибель людей, масову загибель тварин або інші наслідки, караються позбавленням волі на строк від 5 до 10 років.

Читайте також: На Рівне нщині чоловік знайшов труп, коли гасив палаючу суху траву